Zaterdag 10 september | Het Nieuwe Instituut

Tijdens Rotterdam Uitdagen kun je bij het Nieuwe Instituut terecht voor een uitgebreid en gratis programma. Zo zijn er interessante sprekers, workshops voor kinderen en is Huis Sonneveld gratis te bezoeken. 

Symposium ‘Wederopbouw en de ziel van de stad. Aleppo – Rotterdam.
Op zaterdag 10 september is het  symposium ‘Wederopbouw en de ziel van de stad.’ Een middag gewijd aan de wederopbouw van Syrische steden (i.s.m. het Grote Midden Oosten Platform).  Sprekers zijn Michelle Provoost (Crimson Architectural Historians en International New Town Institute) en de architect Bengin Dawod. Gespreksleiding is in handen van Maarten Hajer. Meer info vind je op de website. Aanmelden kan via deze link.

 

Workshops voor Kinderen
Ook op de Rotterdam Uitdagen is Het Nieuwe Instituut te vinden en wel in de Rotterdamse Schouwburg. Op zaterdag 11 september kunnen kinderen hier de workshop ‘MakersOlympiade volgen. Ontdek wat voor functies een avatar nodig heeft in een game en bouw je eigen robot. Zonder ingewikkelde computertaal en lastige codes, met eigen handen. Voor kinderen vanaf 8 jaar. Wel even aanmelden.

 

Foto: Johannes Schwartz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *