IFFR-films tijdens Rotterdam Uitdagen bekend

Het mega International Film Festival Rotterdam (IFFR) wordt mini-filmfestival. Speciaal voor Rotterdam Uitdagen maakte IFFR een selectie van vijf korte films die je doorlopend kunt bekijken in hun knusse minibios op het Schouwburgplein.

Welke films dit zijn?

Alter Senator (Willehad Eilers)
De Alter Senator – een jenever uit Bremen – heeft het leven van een alcoholist in een stevige houtgreep. Hand in hand beleven ze het ene avontuur na het andere, steeds weer spannend maar ook pijnlijk gevoelloos.

Edmond (Nina Gantz)
Filmmaker Nina Gantz won met haar debuutfilm Edmond zo’n beetje alle grote filmprijzen die er te winnen zijn, tot een BAFTA aan toe. Haar korte stop-motion animatiefilm gaat over liefde en pijn, teleurstelling en verlangen.

Falling Frames (Johannes Langkamp)
Johannes Langkamp gebruikte een slow-motioncamera en bouwde een speciaal apparaat dat van vijftien meter hoogte houten lijsten kan afwerpen, om zo het driedimensionale perspectief met behulp van het tweedimensionale filmmedium te onderzoeken.

Novaciéries (Jonathan Debrouwer, Marine Brutti, Arthur Harel)
In een lege staalfabriek oefent een danser zijn choreografie, terwijl de andere dansers uit zijn posse via YouTube-filmpjes worden geïntroduceerd. De beklemmende sfeer en constante dreiging in de film wordt versterkt door maffe kostuums en de stem van een operazangeres.

Ogasavara (Vakhtang Kotetishvili)
De jonge Murad en Masha willen samen door het leven gaan en besluiten te trouwen. Maar voordat ze hun droomhuis bouwen, hebben ze nog een afspraak om met dynamiet te vissen. Geanimeerd liefdesverhaal over leven en dood, verteld met onweerstaanbare charme en een toefje stop-motion.

Openingstijden IFFR minibios:
Za 10 september: 13.00 – 21.00 uur
Zo 11 september: 11.00 – 17.00 uur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *