Informatie

De Rotterdam Uitdagen vormen dé start van het culturele seizoen. Van 9 t/m 11 september 2016 kon je een heel weekend lang bekijken en beleven wat er allemaal op cultureel gebied gaat gebeuren. Rotterdamse theaters, musea en andere culturele instellingen presenteerden een voorproefje van wat ze allemaal gaan uitspoken in het nieuwe seizoen!

Rotterdam Uitdagen 2016 zit er alweer op.
Stay tuned voor de volgende editie, in september 2017.

Veel gestelde vragen

Nee hoor, je kunt gewoon zo langskomen. De Rotterdam Uitdagen zijn bovendien gratis.

Op vrijdag 9 september starten we met Kunstavond XL om 18:00 uur. Maar het gaat natuurlijk pas echt los op zaterdag 10 en zondag 11 september. Zaterdag beginnen we om 13:00 uur en gaan we door tot 01:00 uur. Het programma op het Schouwburgplein duurt tot 22:00 uur daarna bouwen we een feestje in de Rotterdamse Schouwburg. Op zondag beginnen we om 11.00 uur en om 17.00 uur eindigen de Rotterdam Uitdagen.  

Alle programmaonderdelen zijn onder ‘Programma‘ te bekijken. Op het Schouwburgplein zelf vind je handige blokkenschema’s en programmaflyers. De blokkenschema’s zijn ook onder ‘Nieuws‘ te bekijken. 

Het programma van de Rotterdam Uitdagen wordt samengesteld door alle deelnemende instellingen zelf onder leiding van programmeur Karen van der Spek. Rotterdam Uitdagen is een initiatief van Rotterdam Festivals en wordt mede mogelijk gemaakt door Uitagenda Rotterdam, OPEN Rotterdam, Havenloods, Rotterdamse Schouwburg en Dutch Steigers. De productie en zakelijk leiding wordt uitgevoerd door Stichting De Loodsen en Creatieve Kwesties is verantwoordelijk voor de marketing & communicatie. Voor contactinformatie: zie ‘Contact‘.