Zaterdag 10 september | Nacht van de dictatuur

Liefhebbers van bloed, zweet en tranen opgelet: op zaterdag 10 september leer je in Arminius alles wat je wilt weten over dictators en dictaturen tijdens de zesde Nacht van de dictatuur. Met o.a. dichtende dictators, dans, dictatorelectro en poëzie. Van lugubere martertechnieken tot gevoelige dichtkunst zeg maar.

Liefhebbers van bloed, zweet en tranen opgelet: op zaterdag 10 september leer je in Arminius alles wat je wilt weten over dictators en dictaturen tijdens de zesde Nacht van de dictatuur. Met o.a. dichtende dictators, dans, dictatorelectro en poëzie. Van lugubere martertechnieken tot gevoelige dichtkunst zeg maar. We gaan het hebben over de actualiteit met Arend Jan Boekestijn, over marteltechnieken met Hallo de Wolf en Boris Veldhuijzen van Zanten en Ancilla van der Leest leggen vervolgens het internet langs de dictatoriale meetlat.

Poëzie is er ook, Paul Damen neemt ons mee langs de zielenroerselen van minder leuke mensen. En dat ook niet alle sprookjes lang en gelukkig eindigen zie je in de dansvoorstelling Romeo en Julia van choreografe Lonneke van Leth. Het verhaal wordt ondersteund door een video installatie van kunstenaar Vincent de Kooker.

Gespreksleiding: Francisco van Jole.

Houd de website in de gaten voor de actuele programmatijden.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *