Rotterdam Uitdagen 2017: laat je verrassen door gevestigd en aanstormend talent

Tijdens de tweede editie van de Rotterdam Uitdagen geven de grote namen én culturele talenten van Rotterdam je een voorproefje van hun nieuwe voorstellingen, exposities en performances op het Schouwburgplein. Ontdek jong muzikaal talent, ga zelf aan de slag in de workshops, of ga de uitdaging aan en stap in het reuzenrad voor een verrassingsact!

Kijken, luisteren en nieuw talent ontdekken
Ontdek tijdens de Rotterdam Uitdagen het nieuwste uit de Rotterdamse dans- en muziekscene. Op zaterdag laten spoken word artists hun woorden op de vrije loop en de dansers van Dansateliers en het Scapino Ballet geven je een klein inkijkje in hun nieuwe voorstellingen. Het Rotterdams Philharmonisch Orkest brengt haar mooiste muziek ten gehore en gaan een samenwerking aan met Rajae El Mouhandiz. En natuurlijk zijn er weer vurige dance battles van het HipHopHuis! Nieuw deze editie: het Homegrown programma. Een muziekprogramma waarbij Rotterdamse programmeurs met een oog voor muzikaal talent jonge artiesten hebben geselecteerd.

Lastig kiezen? Stap dan op zondag in het reuzenrad voor een verrassingsact. Wat je daar precies te zien krijgt, dat blijft natuurlijk nog geheim.

Kun je niet meer stilzitten na al deze inspiratie? Mooi, want op zondag zijn er ook veel workshops voor jong én oud. Leer bijvoorbeeld de ukulele spelen, probeer yoga of check of je talent hebt voor streetfotografie. Voor culinaire talenten is er de Dumpling Bus: een mobiele opnamestudio waarin je je eigen YouTube tutorial maakt over dumplings bakken, aan de hand van de tutorial van je voorgangers. Of dat goed gaat? Dat kun je zelf komen proeven!

Voor de kleine bezoekers is er een mooi kinderprogramma met activiteiten en voorstellingen van o.a. Jeugdtheater Hofplein en Studio de Bakkerij. Doe mee aan het Woefside Story Blafkoor van Theater Rotterdam of vlecht armbandjes met het Maritiem Museum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *