Rotterdam Uitdagen wordt een feestje voor kinderen!

Alles Kids - Boijmans

Rotterdam Uitdagen wordt een feestje voor kinderen!
Hoef je nog niet langs de lijn te staan bij de voetbalwedstrijd van volgende week zaterdag? Neem je kids dan beslist mee naar de Rotterdam Uitdagen! Op de zaterdag en de zondag wordt er namelijk veel aandacht besteed aan een kinderprogramma. Ze kunnen luisteren, meezingen, dansen en op een aantal plekken lekker zelf aan de slag.

Welke activiteiten je niet mag missen?

Maas theater en dans
Maas theater en dans heeft dit jaar maar liefst twéé programmaonderdelen tijdens Rotterdam Uitdagen. Eén daarvan is de voorstelling over Eitje (3+), het allersaaiste actiefiguurtje ooit die je niet laat stilzitten. Alle kinderen (en volwassenen die zich kind voelen) kunnen zich helemaal uitleven met de leukste kinderliedjes uit de oude én nieuwe doos.

Draaiplaneet (6+)
Een gloednieuwe dansvoorstelling van Lana Corporda, over zwaartekracht, spelen, vallen en ander drama. Onlosmakelijk verbonden met de vraag hoe het zou zijn als wij een planeet waren. Trek je baan door het universum vooral langs de gedachten die hierbij naar boven borrelen.

Kinderschrijvers
Nog nooit een okapi gezien in Blijdorp? Kom dan naar het (voor)leesfestijn met de schrijver Edward van de Vendel en zijn illustrator Martijn van der Linden. Ik weet zeker dat de okapi nu jouw favo beestje wordt.

Robots en kunst maken
Kan jij ook niet wachten totdat je weer naar de eerstvolgende circusvoorstelling mag? Neem dan een voorproefje bij Villa Zebra en Studio MAKY om aan de slag te gaan met het maken van circusattributen en kleurrijke pakken. Nog niet genoeg? Ga dan naar de workshop ‘MakersOlympiade’ van het Nieuwe Instituut voor het maken van een stoere avatar en robot.

Stripmuseum
Nieuw is het Strips! museum aan de Wijnhaven. Moeite waard als jij een kopje koffie wil drinken met ál je (vroegere) striphelden.

Een kijkje onder de grond
Voor alle boswachtertjes in spé! Want wat huist en pluist er eigenlijk op en in de Rotterdamse grondlagen? Het Natuurhistorisch Museum neemt één m2 Rotterdams grasland mee om onder de loep te leggen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *