Shirma Rouse daagt bezoekers uit om nieuwe dingen te ontdekken tijdens de Rotterdam Uitdagen

Als Rotterdams festival met veel Rotterdams talent, kunnen echte Rotterdamse ambassadeurs aan de Uitdagen natuurlijk niet ontbreken. Deze ambassadeurs dragen het festival dat op 9 en 10 september plaatsvindt een warm hart toe, en tippen bezoekers over hun favoriete onderdelen!

Een bijzondere ambassadeur van de Uitdagen is Shirma Rouse. Nederland leerde haar kennen als ster in The Voice of Holland. Daarna ging het snel met haar carrière en intussen heeft ze al drie albums op haar naam staan. Komend cultureel seizoen staat er veel moois op haar agenda: ze viert met haar concert tour ‘The Queen of Soul Celebration Tour’ de 75e verjaardag van Aretha Franklin. Ook komt er een reprise van ‘Shirma Rouse sings Aretha’.

Wat raadt Shirma als ambassadeur aan bezoekers aan? Vooral het ontdekken van dingen die je nog niet kent. “Wat echt fantastisch is, is het Rotterdam Philharmonic Orkest. Ik vind dus echt dat de jonge generatie dat niet mag missen. Als ambassadeur zie ik het wel als mijn taak om jonge mensen dichterbij cultuur te brengen.” Haar tip is dan ook: hou je van klassiek, ga dan naar urban. Ben je gek op hiphop, zorg dat je ook klassieke muziek ontdekt. “Ga dingen beleven die je niet dagelijks ervaart, dat kan je echt helpen en inspireren. Ik zeg dat uit ervaring, het zijn vaak die momenten die je heel veel moois brengen. Het maakt je spectrum breder als je blootgesteld wordt aan nieuwe dingen. Kortom, ontdek wat Rotterdam te bieden heeft!”

Laat je verrijken en verleg je grenzen tijdens de Rotterdam Uitdagen!

 

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *