Uitlokken, uitwisselen en uitvreten tijdens Rotterdam Uitdagen

Wat spoken de Rotterdamse theaters, musea en andere culturele instellingen allemaal uit in het nieuwe seizoen? De start van het culturele seizoen 2016/2017 gaat voortaan verder als Rotterdam Uitdagen. Een weekend waarin heel Rotterdam kan proeven, ruiken, voelen, bekijken en beleven wat er allemaal op cultureel gebied gaat gebeuren.

24 uur cultuur gaat verder als Rotterdam Uitdagen. Een naam met bewust een dubbele betekenis: bezoekers ontdekken wat Rotterdam allemaal biedt op het gebied van cultureel uitgaan, maar laten zich ook eens letterlijk uitdagen om eens iets heel anders te proberen. In tegenstelling tot de voorgaande edities van 24 uur cultuur kiest Rotterdam Uitdagen voor één centrale locatie midden in de stad, waar het programma op een spannende manier en met een logische opbouw gepresenteerd wordt.

Op vrijdag 9 september zie je in het Witte de Withkwartier een voorproefje van de Rotterdam Uitdagen. Bij de eerste XL-editie van Kunstavond, een speciale Kunstblock-avondopenstelling, ontdek je de veelzijdigheid van hedendaagse kunst in het Rotterdamse kunstkwartier: binnen en buiten, van beeldende kunst tot muziek, van fotografie tot film en meer.

Op zaterdag 10 en zondag 11 september barsten de Rotterdam Uitdagen los op de hoofdlocatie: het Schouwburgplein. Dé plek waar Rotterdamse culturele instellingen als de Rotterdamse Schouwburg, museum Boijmans van Beuningen en MAAS Theater en Dans de Rotterdammerts uitlokken om te komen kijken, luisteren, proeven en meedoen bij korte performances, mini-tentoonstellingen en workshops. Luister naar de jazzy hiphop composities van de jonge violist Yannick Hiwat, kom lachen bij cabaret met Jörgen Raymann, of leer meer over de geschiedenis van het Schouwburgplein met Museum Rotterdam. Van veelbelovend theater tot de beste hiphop battles en van intieme woordkunsten tot de tofste kinderactiviteiten: op het Schouwburgplein kun je het allemaal gratis ‘uitchecken’!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *